Gastronomia

CUINA DE LA REGIÓ
Una vegada el famós escriptor Josep Pla va dir: “és difícil menjar malament a Catalunya”. Doncs és així, la nostra terra ofereix una gastronomia mediterrània rica i saludable que es pot provar al llarg i ample de tota la  nostra geografia. El marisc de la Costa Brava és especialment saborós i es troba a tota la zona costera, la carn de vedella amb certificat d’origen de Girona és de les millors d'Europa i es menja millor cuinada a la brasa, algunes especialitats fins i tot combinen carn i peix com a reflex de la nostra cultura a cavall entre el mar i la terra. I entre els postres destaca la famosa “crema catalana”, un plaer pel paladar més dolç.

 

CAMPANYES GASTRONÒMIQUES

 

Les campanyes gastronòmiques són una bona forma per conèixer el producte autòcton de cada municipi. Poder assaborir gamba de Palamós, El suquet de peix  de Sant Feliu de Guíxols, la Garoinada de Palafrugell, etc... a l’època que toca és una atractiu que molta gent valora.

No hem de deixar de banda l’especialitat del municipi, l’arròs. Pals és un poble de gran tradició arrossera. Durant tot l’any diversos restaurants de la zona inclouen algun plat d’arròs als seus menús, especialment durant els mesos de Març i Abril coincidint amb la campanya gastronòmica de l’arròs de Pals.

Per tal de conèixer de primera mà el producte de l’arròs de Pals, tot el seu procés d’elaboració, el lloc on es cultiva i poder finalment tastar-lo als restaurants de la zona, el Xiulet de Pals, ofereix la ruta de l’arròs i el menú de l’arròs durant tot l’any.